FEYENOORD

Feyenoord speelt gelijk in boeiende topper tegen PSV

Yankuba Minteh was gevaarlijk tegen PSV
Yankuba Minteh was gevaarlijk tegen PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Feyenoord heeft zondag de topper in Eindhoven tegen PSV met 2-2 gelijkgespeeld. Voor de ploeg van trainer Arne Slot scoorden Yankuba Minteh en Santiago Gimenez. Door dit resultaat blijft het verschil op de ranglijst tien punten in het voordeel van de Eindhovenaren.
PSV opende heel sterk tegen Feyenoord, dat in de eerste tien minuten niets te vertellen had in Eindhoven. Malik Tilmann scoorde al na drie minuten. De Amerikaan speelde de altijd zo betrouwbare David Hancko door zijn benen en liet vervolgens ook keeper Timon Wellenreuther kansloos: 1-0.
Feyenoord komt in het uitduel met PSV vroeg op een 1-0 achterstand
Feyenoord komt in het uitduel met PSV vroeg op een 1-0 achterstand © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Voor Feyenoord - met Antoni Milambo verrassend in de basis - was het zaak om even te overleven en daar slaagde de ploeg van de druk coachende Slot in. Jerdy Schouten kopte de bal, na een voorzet van Jordan Teze, recht op Wellenreuther af. Na de hectische openingsfase kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Minteh werd weggestuurd door Quinten Timber, maar de voorzet van de Gambiaan was ver onder de maat.

Enorme kans Gimenez

Feyenoord had moeten scoren toen Gimenez na een lange bal van Wellenreuther plotseling oog in oog stond met doelman Walter Benitez. De keeper won dat duel en maakte daarmee een fout van Olivier Boscagli ongedaan. De verdediger timede volledig verkeerd op de bal die Wellenreuther gaf.
Arne Slot vindt een gelijkspel tegen PSV wel terecht
Maar een paar minuten later was er ook voor Benitez geen houden meer aan toen Boscagli opnieuw flaterde. Hij probeerde de aanstormende Minteh uit te kappen, verloor de bal, waarna de bedrijvige Minteh Benitez uitkapte en scoorde: 1-1. Een cadeautje voor Feyenoord, maar op dat moment zeker niet onverdiend.
Yankuba Minteh (rechts) is de maker van de 1-1 bij PSV-Feyenoord
Yankuba Minteh (rechts) is de maker van de 1-1 bij PSV-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Het amusante duel ging na die treffer gelijk op, maar de kansen waren toch echt voor PSV. Na een voorzet van Sergino Dest raakte Thomas Beelen de paal achter zijn eigen doelman en in dezelfde minuut mikte doelpuntenmaker Tillman ook op de paal na geklungel bij Feyenoord.
Ook in de slotfase van deel één waren de mogelijkheden voor de koploper van de eredivisie. Schouten schoot voorlangs en Hirving Lozano kon geen richting geven aan een harde voorzet van de uitblinkende Tillman.

Wéér Gimenez

Waar PSV stormde in de beginfase van de eerste helft, kreeg Feyenoord in de eerste minuut na rust een grote kans. De poging van Gimenez, die beter anticipeerde op een hoge bal dan André Ramalho, werd onschadelijk gemaakt door Benitez.
Feyenoord-spits Santiago Gimenez schiet de bal hard op PSV-doelman Walter Benítez
Feyenoord-spits Santiago Gimenez schiet de bal hard op PSV-doelman Walter Benítez © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Een paar minuten later kreeg het betere Feyenoord twee grote kansen in een aanval. Timber zette Geertruida fraai vrij voor Benitez, hij schoot recht op Benitez af, en Beelen kreeg de bal ook niet langs de Argentijn.
Grote kans voor Lutsharel Geertruida tegen PSV
Grote kans voor Lutsharel Geertruida tegen PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
De irritatie op het veld nam inmiddels ook toe. Meerdere spelers gingen op de bon, maar Feyenoord kwam na een uur voetballen op voorsprong. Gimenez hoefde de bal alleen maar in te tikken na een perfecte voorzet van Geertruida: 1-2.
Gimenez viert zijn doelpunt tegen PSV met Timber
Gimenez viert zijn doelpunt tegen PSV met Timber © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Bij PSV lukte in de tweede helft nog maar heel weinig en de gelijkmaker - na 71 minuten - kwam ook redelijk uit de lucht vallen. Luuk de Jong bediende Guus Til en de oud-Feyenoorder twijfelde niet: 2-2.
Feyenoord rechtte de rug, maar kwam goed weg toen Tillman de bal hoog over het doel van Wellenreuther schoot. De sluitpost stond heel ver voor zijn doel. Grote kansen bleven in de rommelige slotfase uit, waardoor het gat in de eredivisie tussen PSV en Feyenoord tien punten blijft in de eredivisie.
Scoreverloop:
3' Malik Tillman 1-0
22' Yankuba Minteh 1-1
61' Santiago Gimenez 1-2
71' Guus Til 2-2
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman (86. Lopez); Wieffer, Zerrouki, Timber; Milambo (66. Ivanusec), Gimenez, Minteh (75. Nieuwkoop).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl