ETEN

Patissiers Frank en Mercedes bakten voor Rihanna en andere wereldsterren op Indiase miljoenenbruiloft

Mercedes en Frank bereidden gebak en desserts op een 'pre-wedding' in India afgelopen weekend.
Mercedes en Frank bereidden gebak en desserts op een 'pre-wedding' in India afgelopen weekend. © Privéfoto
De Rotterdamse Heel Holland Bakt-winnares Mercedes Roggen en meesterpatissier Frank Haasnoot mochten dit weekend lekkernijen aanbieden aan bijzondere gasten. In India waren zij aan het werk op een bruiloft van de rijkste familie van het land. Van Bill Gates tot Rihanna en van de premier van Qatar tot Mark Zuckerberg: de gastenlijst bestond uit meerdere beroemdheden.
Zo'n 1200 gasten kwamen bij elkaar in de stad Jamnagar voor de pre-wedding van de zoon van Mukesh Ambani, een vermogende zakenman. Het was pas het voorproefje van de échte bruiloft: die vindt in juli plaats.
Rijnmond spreekt Mercedes vlak nadat ze is geland op Schiphol. Het driedaagse feest in India was een bizarre ervaring, vertelt ze. "Het was niet normaal", lacht ze. "Ze hadden speciaal een vliegveld ingericht om alle privéjets te laten landen voor de sterren, er waren tientallen chefs aanwezig en de duurste flessen champagne bleven voorbij komen."
Mercedes probeert een impressie te geven van de extravagantie van het feest: "Er was speciaal een gebouw gebouwd waar 45 dagen lang, door 3 duizend mensen aan is gewerkt. En dat gebouw was alleen maar om de gasten in te ontvangen."

Bruiloft in plaats van wintersport

Het bijwonen van het enorme feest in India stond niet op de planning en was nogal spontaan, vertelt ze. Eigenlijk zouden zij en Frank namelijk afgelopen week samen gaan snowboarden. "We zijn allebei eigenaar van Bakkit in Rotterdam Noord en we wilden er even een paar dagen tussenuit samen. Frank kreeg een berichtje een paar dagen voor vertrek. Of hij een event kon draaien in India. Dus hij vroeg mij: 'Hoe zou je het vinden om naar India te gaan in plaats van te gaan snowboarden?' We wisten op dat moment nog niet waar we in terecht zouden komen. 'Pre-wedding', wisten wij veel wat we daarvan moesten verwachten."
Drie dagen lang hielp Mercedes Frank op de feestlocatie met het bereiden van acht soorten gebakjes en drie soorten desserts voor de aanwezige gasten. Over haar eigen bijdrage daarin is ze nuchter: "Ik voelde me meer een soort partycrasher. Uiteindelijk vind ik dat alle credits naar Frank moeten gaan. Voor mij is hij de beste patissier van Nederland. Hier is hij niet zo bekend, maar in andere landen wel. Hij is de top van de top."

Optreden van Rihanna

Vrijdagavond kwam als klap op de vuurpijl Rihanna ook nog optreden op het feest. Ook dat maakte het tweetal van dichtbij mee. "Ik heb naast Ivanka Trump het concert van Rihanna staan kijken", lacht Mercedes. "Het was surrealistisch."
Het gaat nog wel even duren totdat alle grootste elementen van het feest helemaal op de nuchtere Rotterdammers zijn ingewerkt. "Het was een once in a lifetime ervaring. Ik ben heel dankbaar dat ik dit met Frank mocht meemaken. En ik ben supertrots op hem. Deze kant van zijn carrière had ik nooit eerder van dichtbij gezien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl