FEYENOORD

Analyse: 'Voor Feyenoord is het nu zaak om die poen binnen te harken'

Feyenoord-spits Santiago Gimenez schiet de bal hard op PSV-doelman Walter Benítez
Feyenoord-spits Santiago Gimenez schiet de bal hard op PSV-doelman Walter Benítez © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Een enerverende topper maakten PSV en Feyenoord er zondag van, met na negentig minuten voetballen ook een terecht resultaat (2-2). "Ik had even het idee dat Feyenoord er een sensationele overwinning uit kon slepen, maar ze komen toch net te kort om dat voor elkaar te boksen", zegt analyticus Emile Schelvis.
"Dat is eigenlijk wel het verhaal van dit seizoen. In grote wedstrijden staan ze vaak voor, maar trekken ze het niet over de streep. Dus moet Feyenoord ook definitief afscheid nemen van het kampioenschap. Nu is het zaak om die poen van de Champions League binnen te harken. Feyenoord moet in de komende maanden de tweede plaats veiligstellen."
Schelvis verwacht ook dat Feyenoord dat gaat doen, zonder veel problemen. "De achterstand van Feyenoord op PSV is tien punten, maar eigenlijk elf met het betere doelsaldo van PSV. Maar dat voordeel heeft Feyenoord zelf weer ten opzichte van FC Twente. Dat gat is zes punten, maar eigenlijk zeven. Feyenoord heeft +17."
Santiago Gimenez scoorde tegen PSV zijn twintigste treffer van de competitie. "In de eerste minuut van de tweede helft kreeg hij ook een grote kans, maar die bal stuiterde onder Benitez. Op dat moment denk je: het is hem niet gegeven. Maar na die prima actie van Lutsharel Geertruida hoefde Gimenez die bal alleen maar in te tikken. Die bal kon hij niet missen."
Gimenez viert zijn doelpunt tegen PSV met Timber
Gimenez viert zijn doelpunt tegen PSV met Timber © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Schelvis vindt dat de Mexicaanse spits weer aan de betere hand is. "Hij was vandaag ook weer beter dan in de afgelopen weken. Alleen moet hij niet om kaarten gaan vragen. En trouwens, wat deed Guus Til? Hij gedroeg zich ook vreselijk. Waarom doet hij dat nou?"
De Rotterdamse analyticus kijkt uit naar de maand april. "De bekerfinale gaat ook nog wel een verhaaltje worden, met 25.000 Nijmegenaren in De Kuip. En Ajax komt naar Rotterdam."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl