112

Schietpartij in woning: een zwaargewonde met schotwond en drie aanhoudingen

Politie aanwezig na een schietpartij in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam
Politie aanwezig na een schietpartij in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam © MediaTV
In een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam is zondagavond geschoten. Een zwaargewonde is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
In de tuin trof de politie een tweede man aan die medische zorg nodig had. Het gaat om een 39-jarige man uit Suriname. De verwondingen die hij had, kwamen niet door het schieten. Deze persoon heeft medische hulp gekregen en is aangehouden, aldus de politie. Wat de aard is van de verwondingen van deze persoon en of hij betrokken is bij het schietincident, wordt nog onderzocht.

Woning omsingeld

Na de schietpartij reed er een auto weg in de richting van Maassluis. Onderzoek van de politie wees uit dat de twee inzittenden van de auto een woning aan de Seringenstraat in Maassluis binnen waren gegaan. Agenten in kogelwerende vesten hebben de woning direct omsingeld. De Dienst Speciale Interventies (DSI) en het Team Parate Eenheid (TPE) van de politie kwamen met spoed ter plaatse.
Schietpartij in Schiedam leidt tot aanhoudingen in Maassluis

Kinderen in de woning

In de woning waren naast de twee verdachten ook nog een vrouw met twee kinderen aanwezig, meldt de WOS. De eerste man kon al snel aangehouden worden, maar de tweede man weigerde in eerste instantie naar buiten te komen. Na enige tijd gaf hij zich toch over en kon ook hij aangehouden worden. In de woning troffen agenten twee kinderen aan, die maken het goed.
Agenten in kogelwerende vesten hebben de woning direct omsingeld.
Agenten in kogelwerende vesten hebben de woning direct omsingeld. © MediaTV
In zowel Schiedam als Maassluis doet de politie onderzoek. In Maassluis heeft de politie ook een voertuig in beslag genomen. Voor de schietpartij zijn in totaal drie verdachten aangehouden, waaronder twee 36-jarigen zonder vaste woon- en verblijfplaats. Hun mogelijke rol bij het schietincident wordt verder onderzocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl