Vormer en Amrabat met Club Brugge uitgeschakeld in Europa League

Ruud Vormer in actie tegen RB Salzburg
Ruud Vormer in actie tegen RB Salzburg © EPA - Stephanie Lecocq
Oud-Feyenoorders Ruud Vormer en Sofyan Amrabat zijn klaar in de Europa League. Hun Club Brugge verloor namelijk kansloos van Red Bull Salzburg (4-0) en is daardoor uitgeschakeld, ondanks de eerdere overwinning in het thuisduel.
Die wedstrijd had Club Brugge tegen de tegenstander uit Oostenrijk namelijk nog winnend afgesloten (2-1). In Salzburg keken de bezoekers bij rust al tegen een achterstand van 3-0 aan. Patson Daka (twee keer) en Xaver Schlager scoorden tegen de bezoekers. Diep in blessuretijd bepaalde Munas Dabbur de eindstand. Vormer speelde de hele wedstrijd, Amrabat werd na ruim een uur gewisseld.
Door de zege van Salzburg verloor Nederland de elfde positie van de coëfficiëntenranglijst van de UEFA aan Oostenrijk. Alleen een stunt van Ajax tegen Real Madrid kan de kampioen van volgend seizoen in de eredivisie nog aan een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League helpen.