FC RIJNMOND

FC Rijnmond over tevredenheid met plek twee en lonkende transfers voor spelers en trainer van Feyenoord

Bart Nolles, Martijn Krabbendam, Dennis Kranenburg en Harry van der Laan in FC Rijnmond
Bart Nolles, Martijn Krabbendam, Dennis Kranenburg en Harry van der Laan in FC Rijnmond © Rijnmond
Voor zover er nog enige twijfel was, weet Feyenoord waar het aan toe is na de 2-2 op bezoek bij PSV. De landstitel gaat dit jaar naar Eindhoven en Feyenoord zal het kampioenschap niet prolongeren. Maar als de club inderdaad tweede wordt, volgend jaar weer de Champions League in gaat, en mogelijk de KNVB Beker wint. Is het dan toch een prima seizoen geweest?
De mannen aan tafel in FC Rijnmond zijn unaniem: “Natuurlijk.” Martijn Krabbendam van VI, Harry van der Laan en Dennis Kranenburg zijn het eens. “Champions League voetbal en een prijs gewonnen. Feyenoord heeft niet heel goed gespeeld, maar de resultaten waren prima. Als was het niet zo sprankelend als vorig seizoen,” vindt Harry.
Krabbendam ziet wel lessen voor het volgende seizoen: “Feyenoord kan zich wel afvragen hoe het was gelopen als het begin van het seizoen de selectie al compleet heeft gehad. Daar morste het vier punten. En hoe was het gegaan als er in de winter nieuwe spelers waren gekomen, toen werd er ook gelijkgespeeld. Daar moet het wel van leren voor volgend seizoen.”

Zomerse transfers bij Feyenoord

In dat nieuwe seizoen zal Feyenoord mogelijk weer opnieuw moeten beginnen, want het is de verwachting dat er veel spelers gaan vertrekken. Geertruida bijvoorbeeld. Krabbendam is onder de indruk van hem. “Hij scoort veel, maar is ook verdedigend sterk. Maar zeven of acht overtredingen dit seizoen, waarvan maar één in De Kuip. Dat zijn wel indicaties dat hij klaar is om een volgende stap te maken. Hij heeft nog een contract tot 2025, dus de club moet hem ook wel verkopen.”
Geertruida gaat dus een transfer maken, maar zal niet de enige zijn. “Er gaan wel meer spelers de stap maken. In Hartman is veel interesse. Hancko hetzelfde verhaal. En Gimenez moeten ze ook verkopen, omdat Ueda al is voorgefinancierd met oog op volgend seizoen.”
En wat gaat Arne Slot dan doen, vraagt Kranenburg zich af. “Heeft hij zin om weer vanaf nul te beginnen met een nieuwe selectie?” Krabbendam reageert: “Je moet hem wel laten zien wat de bedoeling is. Je kunt nu al een plan maken wat je gaat doen als bijvoorbeeld Hancko weggaat. Er gaan ook spelers blijven van het geraamte van zijn manier van werken. Maar het gaat om de kwaliteit die je terug haalt. Kijk, als clubs als Bayern München echt komen, dan is hij gevlogen. Maar anders zie ik hem wel nog een jaar blijven.”
Het gaat aan tafel ook uitgebreid over de wedstrijd in Eindhoven, die intens was. Wat vindt FC Rijnmond van het gedrag van Guus Til? Maar ook het vragen om kaarten voor de tegenstander bij Feyenoord-spits Gimenez? En het gaat ook weer ruim over de andere twee Rotterdamse eredivisieclubs.
Over Sparta en de ‘gouden pik’ van Jeroen Rijsdijk, die zijn wisselspelers belangrijk zag zijn bij de gelijkmaker tegen AZ. En de witte zakdoekjes voor trainer Marinus Dijkhuizen bij Excelsior. Gepast of ongepast? De mannen buigen zich erover in FC Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl