nieuws

Lichaam Milly gevonden in tuin politie-agent

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag het stoffelijk overschot van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht gevonden in de tuin van een buurman. De tuin is van een 26-jarige surveillant van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond.
De vondst van het lichaam werd kort na middernacht door de Dordtse politie bevestigd. Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak van Milly is. Dat moet de komende dagen duidelijk worden. De verdachte meldde zich dinsdagmiddag op het politiebureau. Zijn verhaal was van dien aard, dat hij direct is gearresteerd.
Ook startte de recherche met een onderzoek in en rond de woning van de agent aan de Schuilenburg. Tientallen buurtbewoners hadden zich rondom het huis verzameld. Sommige hadden bloemen in het hek rondom de woning gestoken. Het forensisch onderzoek ging de hele nacht door.
Milly verdween woensdag 10 maart tussen vijf uur 's middags en zeven uur 's avonds, nadat ze rond half zes voor het laatst telefonisch contact met haar moeder had. In dat telefoongesprek zou Milly tegen haar moeder hebben gezegd dat ze op moest hangen omdat er een man voor de deur stond die aanbelde.

Amber Alert

Een dag na de verdwijning van het Dordtse meisje werd een 'Amber Alert' gegeven, het landelijke alarmeringssysteem dat waarschuwt bij vermiste kinderen. Net als de directeur van Amber Alert, vindt ook minister van Justitie Hirsch Ballin dat te laat.
De politie heeft maandag ook al gezocht in een andere woning aan de Schuilenburg, maar uit dat onderzoek bleek geen betrokkenheid tussen de bewoner en de vermissing van Milly. De man verleende volgens de politie volledige medewerking.
De familie is opgevangen door de politie en heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. Op internet is dinsdagavond een condoleance-register voor haar geopend. De politie heeft een speciale plek aangewezen voor mensen die Milly met bloemen willen herdenken. Ze kunnen boeketten en knuffels neerleggen op de Schuilenburg, ter hoogte van nummer 92. Die plek is veiliger voor mensen dan dichterbij het ouderlijk huis van Milly dat vlak bij een doorgaande weg ligt. De omgeving van het huis zelf is nog altijd afgezet voor onderzoek.

Foto's: Rob van der Woude.