nieuws

Robert (70) overleefde crash Turkish Airlines: 'Door omstandigheden ben ik hier, niet in de hemel'

Het is maandag precies tien jaar geleden dat vlucht 1951 van Turkish Airlines vlak voor de landing bij Schiphol neerstortte. Negen van de 135 inzittenden kwamen om het leven. Robert de Knecht overleefde de crash en kan zich alles herinneren als de dag van gisteren.
"We waren totaal niet voorbereid. Het landen ging als gebruikelijk. De gezagvoerder zegt nog gewoon: 'Cabin crew, prepare for landing'.", blikt Robert terug. "Uit het niets stortten we naar beneden. Met een enorme knal."
'Door een samenloop van omstandigheden ben ik hier nog. En niet in de hemel'
Robert de Knecht
Robert denkt eigenlijk nooit meer terug aan die dag. "Ik heb nog altijd last van mijn knie, maar dat is gelukkig het enige." Nu het tien jaar geleden is, staat hij er toch even bij stil.
Normaal zou de inmiddels gepensioneerde zakenman businessclass hebben gevlogen. Die dag vloog hij economy. En daar heeft hij waarschijnlijk zijn leven aan te danken.
"Zes van de negen slachtoffers die omkwamen zaten voorin, in het businessclass-gedeelte. Door een samenloop van omstandigheden ben ik hier nog. En niet in de hemel."
Foto: ANP / Marcel Antonisse

Vliegangst

De 70-jarige De Knecht heeft er geen vliegangst van gekregen. Sterker nog, een week na de crash met het toestel van Turkish Airlines stapte hij gewoon weer aan boord van een vliegtuig. Naar Engeland. Want de zaken gingen door. "Ik vlieg nu nog regelmatig. Alleen bij het landen let ik wat extra op."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl