nieuws

Politie arresteert verdachte voor mogelijke schietpartij bij Club Blu in Rotterdam

De politie heeft een jonge man opgepakt voor de mogelijke schietpartij in de buurt van Club BLU in Rotterdam-Alexander. Volgens een ooggetuige werden daar dinsdagochtend rond 06:30 uur twee schoten gelost. De politie heeft daarvan nog geen sporen gevonden.
De gearresteerde man was weggerend van het terrein bij Club BLU en haalde op zijn vlucht een nat pak in een sloot. Volgens een beveiliger van de club is hij ook de snelweg overgestoken en daarbij bijna geraakt door een auto. Hij werd opgepakt op de President Rooseveltweg in Rotterdam-Ommoord.
Voor de opsporing verstuurde de politie een bericht op Burgernet. Ook een politiehelikopter zocht mee.

Alarmpistool

Volgens Ibrahim Yüce, de eigenaar van Club BLU, was de discotheek om 06:00 uur gesloten en hingen er rond 06:30 uur nog bezoekers rond op het terrein. Toen beveiligers hen vroegen om naar huis te gaan, liet een jonge man "iets zien wat op een vuurwapen lijkt en waarschijnlijk een alarmpistool is geweest".
De beveiligers zijn volgens Yüce achter de man aan gerend, maar moesten ze hem uiteindelijk laten gaan. Daarna hebben ze de politie gealarmeerd.
Yüce zegt dat er niet is geschoten. Voor Club BLU verwacht hij geen problemen. "Wij hebben ons werk goed gedaan."
Club BLU was een tijdlang gesloten. Dat gebeurde eind 2017 op last van burgemeester Aboutaleb, nadat er onder meer met een automatisch vuurwapen op de deur was geschoten en er een handgranaat bij de entree was gelegd. De eigenaar verklaarde dat hij werd afgeperst.
Halverwege 2018 mocht de discotheek weer open. Sindsdien zijn er extra beveiligers aan het werk.
Yüce zegt dat er geen verband is tussen het voorval van dinsdagochtend en eerdere incidenten bij de club.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl