Aboutaleb: Paauw is beste politiechef van Nederland

Burgemeester Aboutaleb spreekt vol lof over politiechef Frank Paauw die van Rotterdam naar Amsterdam vertrekt: "Burgemeester Halsema, beste Amsterdammers, van harte gefeliciteerd met uw nieuwe politiechef, de beste van Nederland!"

Aboutaleb prijst Paauws kunde en toewijding. "Hij heeft onze politie-eenheid veel gebracht." Ook verliest de korpschef volgens Aboutaleb de menselijke maat niet uit het oog.

"Hij beseft de impact van geweldsmisdrijven op de samenleving en op de politieagenten zelf en heeft oor voor zowel bewoners als politiemensen die heftige ervaringen achter de rug hebben, dat is zijn kracht."

Onder het bewind van Paauw slonk vooral het aantal zogenoemde 'high-impact crimes' als gewelddadige berovingen, inbraken en overvallen.

Aboutaleb: "Ik ben hem zeer erkentelijk voor de geweldige samenwerking, voor het robuuste resultaat dat hij in onze prachtige stad achterlaat en wens hem veel succes in zijn mooie, nieuwe baan."

Justitie

Ook bij het Openbaar Ministerie overheerst de teleurstelling na het vertrek van Paauw. "We vinden het erg jammer dat Frank Paauw vertrekt, al hebben we er uiteraard begrip voor", zegt Hoofdofficier van Justitie René de Beukelaer.

De Beukelaer: "In de soms rauwe omgeving waar in we werken is het behouden van rust en overzicht, het geven van duidelijkheid en goed samenwerken van evident belang. De vijf jaar dat ik met Frank heb samengewerkt werden hierdoor gekenmerkt. Ook ga ik zijn kameraadschap en humor erg missen."
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: