PODCAST

Sparta naar Voren! ontvangt een internationale DJ: ‘We zitten toeval te analyseren’

Sparta naar Voren! met Danny Groenenboom, als DJ beter bekend als Dirtcaps
Sparta naar Voren! met Danny Groenenboom, als DJ beter bekend als Dirtcaps © Rijnmond
Na het gewonnen punt van Sparta tegen AZ zijn de heren Ruud van Os, Anton Slotboom en Frank Stout voor de verandering positief in Sparta naar Voren! Te gast is Danny Groenenboom, waarschijnlijk een grote onbekende voor het grote publiek, maar niet in de muziekindustrie. Onder de naam Dirtcaps tourde hij over de hele wereld, maar toch keert hij in het weekend het liefst terug op Het Kasteel.
Om op te warmen laat ‘muziekliefhebber’ Stout de heren kennis maken met het werk van Danny. “Dit is één van mijn favoriete nummers. Ik vind dit zo top”, zegt Stout na het instarten van ‘Weekend’ van FeestDJRuud waar Danny de muziek voor maakte. Zijn enthousiasme wordt maar matig beantwoord en dus gaat het weer snel over Sparta.
“Tegen AZ was het echt een puntje-op-je-stoel-wedstrijd”, volgens Van Os. “Door miscommunicatie had ik even geen rekening gehouden met dat ik verslag moest doen”, vertelt hij verder. “Dus ik zat stampvol en moest de riem even op de vreethaak zetten. Maar ik heb zeker genoten. Het was niet goed, wel leuk."
Slotboom is het eens met Van Os. “Een heerlijk punt, maar we moeten niet aan scorebordjournalistiek doen, want we hadden hem ook kunnen verliezen”, volgens hem. “Maar het knokken was heerlijk om te zien.” Om Slotboom uit de tent te lokken confronteert Van Os hem met het stokpaardje van Slotboom. “Er was nu wel chemie?”, vraagt hij. Zuchtend antwoordt Slotboom met: "Ja, dat zie je toch? Na de 0-1 speelde Sparta stoïcijns door met waar ze mee bezig waren én hele goede backs. Bakari speelde erg goed”, besluit Slotboom.
Van Os is verbaasd over de reactie van Slotboom en vraagt aan Groenenboom van wat hij vindt van de alles-of-niets-houding van Slotboom. “Ja, ik noem dit passie. Ik houd hier wel van en kan me er in vinden”, zegt Groenenboom. “Het lijkt een beetje op het spel van Van der Kust, maar ik begrijp het helemaal.” Stout gaat nog even door. “Anton, als Olij niet die geweldige redding maakt dan zit jij weer te zeuren. Dus het is bij jou wel balanceren op een dun koord." Slotboom geeft dat onmiddellijk toe en Van Os gaat erover heen. “We zijn ook toeval aan het analyseren, want als Verschueren mis kopt dan hebben we het over een mooie wedstrijd. En al helemaal niet over de twee gelukkige wissels.”

Gelukkige hand

Jeroen Rijsdijk had het geluk aan zijn zijde met wisselen en dat is niet de eerste keer. “Ik hoorde net voor het eerst over de ‘gouden pik’ van Rijsdijk”, zegt Slotboom. “Alhoewel de wissel van Brym voor de hand lag op dat moment. We liepen gewoon vast”, analyseert hij. Van Os is het eens, maar plaatst een kanttekening. “Of de wissels goed zijn hangt samen met het afmaken van Verschueren en dat bedoel ik dus met het analyseren van het toeval”, besluit Van Os.
Naast de ‘toevalsanalyse’ is er natuurlijk ook een nieuwe Spartaan van de week en heeft Groenenboom het ook over de muziekkeuzes op Het Kasteel. Hij legt uit waarom er nooit een beat onder Sparta Marsch mag komen en beschrijft in detail hoe hij wekelijks de wedstrijden van zijn favoriete club beleeft. Alles volgens hetzelfde ritueel: van broodjes en halve liters tot een nazit in een van de kroegen in Delfshaven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl