Zestig procent Verandabewoners is voor derde oeververbinding

Meer dan de helft van de bewoners van de Rotterdamse wijk Veranda, staat positief tegenover de komst van een derde oeververbinding. Dat blijkt uit een enquête.

De Van Brienenoordbrug moet worden ontlast door de nieuwe oeververbinding. De verbinding op de A16 krijgt veel verkeer te verwerken. En dat aanbod wordt alleen maar groter, omdat er tot 2040 nog meer woningen worden gebouwd in de Rotterdamse regio.

Voor de nieuwe oeververbinding zijn twee locaties in beeld: tussen Rotterdam-Kralingen en Rotterdam-Zuid of tussen de Krimpenerwaard en Ridderkerk. 

Tunnel

Zo'n 250 van de naar schatting 1411 wijkbewoners vulden de enquête in. Van de zestig procent die een nieuwe oeververbinding wel ziet zitten, kiest bijna driekwart voor een tunnel. Negentien procent van de deelnemers wil liever een brug. 

Ook de stichting BewonersBelangen de Veranda (BVV) ziet meer in een tunnel. "Juist nu de plannen worden ontwikkeld voor Feyenoord City met een stadion. Maar ook met de bouw van veel woningen, ziet BBV het belang van een goede ontsluiting van het gebied met topkwaliteit openbaar vervoer in de vorm van een metrolijn."

Ruim negentig procent van de enquêtedeelnemers gaf daarnaast aan de luchtkwaliteit en terugdringing van fijnstof in de stad belangrijk te vinden. "Rotterdam heeft als stad met de hoge concentraties fijnstof meer aan een metrotunnel dan aan een autobrug", zegt de BVV. "Voor de bewoners van de Veranda is de keuze glashelder."


.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: