nieuws

Harde windstoten leiden tot stormschade in de regio

Harde windstoten zorgen maandagochtend vroeg voor problemen in het westen van de regio. Bij de brandweer kwamen enkele tientallen meldingen binnen over afgewaaide takken en omgevallen steigers in onder meer Berkel en Rodenrijs, Heinenoord, Rotterdam en Zuid-Beijerland.
Bij de Beneluxtunnel in de A4 raakte door de harde wind een matrixbord los, waardoor de linkertunnelbuis richting het zuiden een uur dicht is geweest. Dit leidt tot vertragingen op de A4 en de A20.
Ook op de A29 zorgt de harde wind maandagochtend voor problemen. Op de weg richting Bergen op Zoom is tussen afrit Oud-Beijerland en Numansdorp een rijstrook dicht, vanwege een omgewaaide boom. Een automobilist kon de boom maar net ontwijken en belandde vervolgens in de naastgelegen bosschages. Rond 07:00 uur staat er zo'n twee kilometer file. Rond 07:45 uur werd de weg vrijgegeven.
103 kilometer per uur
De zwaarste gemeten windstoot in de regio was maandagochtend bij de Botlekbrug, waar 103 kilometer per uur werd gemeten. Inmiddels zijn de zwaarste windstoten de regio uit, meldt weerman Ed Aldus. Tot 10:00 uur geldt nog wel code geel in de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl