nieuws

Waarom zeg je IN Engeland en niet OP Engeland?

© Pixabay
Op de eerste zaterdag van maart kreeg Vraag Het De Bieb weer genoeg vragen binnen. Een vraag ging over onze overzeese buren. Aarnout Dakriet uit Rotterdam-Vreewijk wilde weten waarom Engelsen niet op Engeland maar in Engeland wonen, omdat Engeland een eiland is.
Het heeft te maken met het feit dat op het eiland van het Verenigd Koninkrijk nog meer ‘landen’ zijn, namelijk Wales en Schotland. Daarom wonen de Engelsen in Engeland.

PSD2

Moeten we ons geen zorgen maken over de nieuwe betaalrichtlijn PSD2? Dat is het punt dat mevrouw Vivian Johannes uit Rotterdam-Oosterflank in de uitzending maakte.

Vakantiegeld

Ton van Schriek uit Rotterdam-Delfshaven had een typische Nederlandse vraag. Waarom moet je belasting betalen over je vakantiegeld?

Bloedgroep

Mevrouw Van der Schoor uit Barendrecht wilde wat meer weten over bloedgroepen. Hoe kan het dat in één gezin er vier kinderen zijn met een andere bloedgroep?

Helikopter

Peter van Die vroeg aan Vraag het de Bieb hoe een helikopter vooruit beweegt.

WiFi

Bijna iedereen in Nederland gebruikt internet door middel van WiFi. Pauline Vermeer was benieuwd hoe WiFi nou eigenlijk werkt.

Roltrappen

Mevrouw Hoogenboom uit Pernis had een klimaatachtige vraag: "Als ik tv kijk, zie ik vaak de roltrappen op het Binnenhof op de achtergrond. Vaak staat er niemand op, terwijl ze toch blijven lopen. En dan hebben ze het over energie besparen. Kunnen ze niet het goede voorbeeld geven en ze laten stoppen als er een tijdje niemand op heeft gestaan?"

Wat verschrikkelijk!

Jaap van der Poel uit Rotterdam-Zuid kwam in de Centrale Bibliotheek langs met een vraag. Hij ergert zich namelijk aan het woord ‘verschrikkelijk’. Maar waarom gebruiken mensen dat woord zo vaak?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl