nieuws

Posters van Milly Boele op bussen

2010-Milly_Boele_vermist.jpg
2010-Milly_Boele_vermist.jpg
ROTTERDAM - Ook buschauffeurs van Connexxion zijn van plan om posters van de vermiste Milly Boele op hun bus te plakken. De meeste bussen van Arriva rijden in Dordrecht al sinds vrijdag met posters van het 12-jarige meisje dat sinds woensdag 10 maart wordt vermist.
In het SBS-programma Hart van Nederland werden ook vrachtwagenchauffeurs opgeroepen om een poster van Milly op hun vrachtwagen te plakken. Op de website van het televisieprogramma zijn maandag foto's geplaatst, die in poster-formaat te downloaden zijn. Ook is er inmiddels een speciale website gemaakt voor het 12-jarige meisje uit Dordrecht dat sinds woensdag wordt vermist.
Nieuw spoor
Maandag werd ook bekend dat de politie Zuid-Holland-Zuid op zoek is naar de persoon die mogelijk vlak voor de verdwijning van de Dordtse Milly Boele aanbelde bij haar woning. Vlak voor haar verdwijning sprak zij vanuit huis telefonisch met haar moeder. Dat gesprek onderbrak ze omdat iemand aanbelde. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Volgens Milly's vader liet zijn dochter tijdens het telefoontje met haar moeder weten dat er iemand aan de voordeur stond en zij op moest hangen om de deur open te doen. De politie heeft de persoon tot nu toe niet kunnen opsporen.

Ingezonden brief

In een ingezonden brief in het Algemeen Dagblad roepen de ouders van Milly op om bruikbare tips bij de politie te melden. Volgens de krant hebben buurtbewoners zondag een zoektocht gehouden in de omgeving van de Schuilenburg, waar het meisje woont. De politie en de ouders sluiten uit dat het 12-jarige meisje is weggelopen, omdat er nooit problemen zijn geweest. Ook onderzoek van de politie naar zedendelinquenten in de buurt van de Schuilenburg leverde niets op.
125 tips
Het aantal tips over de verdwijning is maandagmiddag opgelopen tot 125. Na afloop van het tv-programma Hart van Nederland (zaterdag) kreeg de politie ongeveer twintig nieuwe tips. De tips hebben nog geen aanwijzingen opgeleverd over hoe ze is verdwenen of over waar de tiener uit de Schuilenburg in Dordrecht nu zou kunnen zijn. De politie heeft een team van dertig mensen op de zaak gezet.

Amber alert

Milly verdween woensdag 10 maart tussen vijf uur 's middags en zeven uur 's avonds, nadat ze rond half zes voor het laatst telefonisch contact met haar moeder had gehad. De politie sloeg donderdagmiddag onder meer alarm via het landelijk waarschuwingssysteem Amber Alert.

Camerabeelden

Rechercheurs hebben zaterdag gesproken met de man die op camerabeelden staat die op 10 maart van de Schuilenburg zijn gemaakt. Het gaat om een vader uit de wijk Sterrenburg die met zijn kind aan het einde van de bewuste woensdagmiddag in hun rode auto op de Schuilenburg aankwamen. De vader meldde zich zelf bij de politie en was zeer meewerkend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl