nieuws

Leerling debatteert met burgemeester Aboutaleb

ROTTERDAM - Leerling Nora Elkoussour van het Noordrand College in Rotterdam-Schiebroek heeft maandag een bijzondere schooldag gehad. Ze werd uitgeroepen tot beste ‘debater’ van de klas en mocht in debat met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.
Op meerdere scholen werd door leerlingen gediscussieerd over integratie en samenleven. De lessen vallen onder het project ' maak je samen' en worden op verschillende scholen in aangeboden. Organisator Zuleyha Ozad wil jongeren leren discussiëren over onderwerpen waarover ze het oneens zijn: "Het is beter argumenten te leren gebruiken dan je emoties de vrije loop te laten."
Burgemeester Aboutaleb werd uitgenodigd als speciale gast omdat hij zelf ooit is begonnen op het vmbo, toen nog LTS geheten, maar uiteindelijk toch burgemeester van Rotterdam is geworden. Na de LTS deed hij MTS en werd uiteindelijk via het HTS ingenieur. “Wie voor een dubbeltje geboren is, echt wel een eurokwartje worden”, aldus de burgemeester.
De winnares mocht niet alleen in debat met de burgemeester, maar mag ook een dagje stage lopen op het Rotterdamse stadhuis.