nieuws

Wouterse en Van Waardenberg over hoorspel De Moker

ROTTERDAM - Blijven de ondernemers op de Amsterdamse Wallen sex verkopen of laten ze de drugshandel toe? Dat is het dillema van de jaren zeventig penose in het NPS-hoorspel 'De Moker'. Jack Wouterse en Martin van Waardenberg praten over hun hoofdrollen, bedenker Jeroen Stout legt uit en we luisteren naar de eerste twee afleveringen van de 70-delige hoorspelreeks.
Jack, Harrie 'De Moker' Pruis, Wouterse heeft op de Wallen een paar ramen en runt een zogenaamde blote tietententen. Martin, Aad Bosman, van Waardenberg is een Rotterdamse boksschoolhouder en eigenaar van een illegale pokertent. Aad gaat drugs verkopen maar Harrie moet er niets van hebben. De verhaallijn is gebaseerd op de rauwe Amsterdamse realiteit van de jaren zeventig vorige eeuw maar bevat veel soapachtige elementen. Wouterse en Van Waardenberg vertellen geamuseerd over het hoorspel, hun rollen en de verhouding tussen Rotterdam en Amsterdam. Tussen het gesprek door zijn de eerste twee afleveringen van 'De Moker' te horen.
Jeroen Stout is de bedenker van 'De Moker'. Hij heeft eerder al aan de NPS-hoorspelen 'Het Bureau' en 'Bommel' meegwerkt maar wilde nu een zelf geschreven spel ontwikkelen. Stout heeft zich voor 'De Moker' laten inspireren door de televisieserie 'De Sopranos' en de geschiedenis van de Nederlandse criminaliteit van figuren à la Klaas Bruinsma. De spannende no-nonense soap duurt zo'n 13 minuten per aflevering.
De cast: Jack Wouterse is Harrie ‘de Moker’ Pruis; Nelly Frijda is zijn vrouw Greet; Jenny Arean is Toos; de vriendin van Greet; Martin van Waardenberg is Aad Bosman; Cees Geel is Rooie Peet, de rechterhand van Aad Bosman; Daniel Boissevain is Freddie, de jongste zoon van De Moker; Hadewych Minis is Susan, de vriendin van Freddie; Georgina Verbaan is Netty, de eerste vriendin van Sjon, de oudste zoon van Harrie Pruis, die wordt vertolkt door Micha Hulshof.
Elke maandagavond tussen 19 en 20 uur zendt Radio Rijnmond meerdere afleveringen van het NPS-hoorspel 'De Moker uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl