Koeman haalt Vermeer en Berghuis bij Oranje

Feyenoord-spelers Kenneth Vermeer, Steven Berghuis en Tonny Vilhena zijn opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, zo maakte bondscoach Ronald Koeman woensdag via de officiƫle kanalen bekend.

Doelman Kenneth Vermeer is één van de meest opvallende gezichten in de dertig man tellende voorlopige spelersgroep. De sluitpost stond in maart 2015 voor het laatst onder de lat bij Oranje. Tot dusver keepte hij vijf interlands waarbij hij geen enkele goal incasseerde. Door een blessure bij Justin Bijlow, die onderdeel uitmaakte van de voorselectie in november, staat Vermeer de laatste weken onder de lat bij Feyenoord. 

Twaalfvoudig international Steven Berghuis speelde zijn laatste interland op 4 juni vorig jaar tegen Italië (1-1). Oranje speelt op 21 maart een EK-kwalificatiewedstrijd in de Kuip tegen Wit-Rusland. Drie dagen later is Duitsland tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Jong Oranje

Feyenoorder Tyrell Malacia mag zich maandag 18 maart melden bij Jong Oranje en dat geldt ook voor Spartanen Laros Duarte en Abdou Harroui. Jong Oranje speelt twee oefeninterlands: op 24 maart tegen de VS en op 26 maart tegen Egypte.
 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren