Feyenoord en RTV Rijnmond openen clubhuis midden in Rotterdam-Zuid

Op woensdag 6 maart openen Feyenoord en RTV Rijnmond ‘Clubhuis Feyenoord’ op het Afrikaanderplein. Hiermee keert Feyenoord terug naar de plek waar het 110 jaar geleden begon. ‘Clubhuis Feyenoord’ is een plek voor wijkbewoners om binnen te stappen en elkaar te ontmoeten.

RTV Rijnmond en Humanitas nemen, naast Feyenoord, ook plaats in het clubhuis. Door letterlijk midden in de wijk te zitten, kunnen zij helpen om mensen op zuid die aandacht te geven die ze verdienen. "Gezamenlijk kunnen we aandacht geven aan de uitdagingen die er zijn op Zuid", volgens Ib Haarsma, hoofdredacteur van RTV Rijnmond.

Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben de ambitie om Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Het wil met de kracht van sport Rotterdam - en met name Rotterdam-Zuid - sterker, gezonder en veerkrachtiger maken.

Haarsma is enthousiast over dit bijzondere initiatief: "RTV Rijnmond zet in om dichtbij de mensen te zijn. We willen een duurzame relatie aan gaan met de inwoners in ons uitzendgebied: vandaar dat we investeren in samenwerkingsvormen die dat bevorderen. Wij willen informeren en inspireren. Door deze samenwerking met Humanitas en Feyenoord zetten we daar een flinke stap mee. Wij staan met deze uitvalsbasis op zuid dichter bij de verschillende bevolkingsgroepen die kenmerkend is voor onze regio. Doordat we daar nu fulltime aanwezig zijn, kunnen we echt luisteren en zien wat er speelt in dit specifieke gebied van de regio. Ik kijk uit naar deze samenwerking en verwacht dat we samen het verschil kunnen maken."

RTV Rijnmond wil een verbindende rol in de regio innemen. "RTV Rijnmond biedt haar platformen radio, televisie en online aan om mensen met elkaar te verbinden", vertelt Bert Klaver, algemeen directeur van de regionale zender. "We zoeken de mensen in onze regio steeds meer op om te horen wat hen bezig houdt. Door deze samenwerking krijgt onze redactie nu ook echt een vaste plek midden tussen de mensen in Rotterdam Zuid", vertelt Klaver trots.

Bij de opening op 6 maart zullen prominenten zijn aanwezig, zoals algemeen directeur van Feyenoord Jan de Jong, directeur van Humanitas Anton van den Beukel en wethouder van volksgezondheid, zorg en sport Sven de Langen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Persbericht
Deel dit artikel: