Champions League-debuut Chong in krankzinnig gewonnen duel

Tahith Chong in het roze tenue van United- FOTO Ian Langsdon (ANP)
Tahith Chong heeft woensdagavond zijn Champions League-debuut gemaakt en deed dat namens Manchester United in een bijzonder duel. De oud-jeugdspeler van Feyenoord zag zijn ploeg in de blessuretijd de 1-3 maken bij PSG waar het thuisduel met 0-2 werd verloren. United bereikte dus de kwartfinale.
Chong kwam tien minuten voor tijd in de ploeg voor Andreas Pereira op het moment dat het 1-2 stond. De formatie uit Parijs was het hele duel beter, maar had in de eerste helft Romelu Lukaku twee goals cadeau gedaan door een foute terugspeelbal en grabbelwerk van keeper Gianluigi Buffon.
Waar PSG verzuimde het duel te beslissen, kreeg United een strafschop in de blessuretijd na het bestuderen van videobeelden. Presnel Kimpembe kreeg een kanonskogel van Diogo Dalot op de licht uitgestoken arm en scheidsrechter Damir Skomina vond het voldoende.
Chong is met zijn 19 jaar en 92 dagen de op één na jongste Nederlandse voetballer die bij een buitenlandse club debuteerde in het miljoenenbal. Jeffrey Bruma was 19 jaar en 10 dagen toen hij met Chelsea speelde tegen MSK Zilina.