FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Het gaat donderen in de kleedkamer en Minteh is los'

Minteh en Gimenez in gesprek tijdens Feyenoord - Heracles Almelo
Minteh en Gimenez in gesprek tijdens Feyenoord - Heracles Almelo © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Yankuba Minteh wordt steeds belangrijker voor Feyenoord. De van Newcastle United gehuurde flankaanvaller scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden van Feyenoord liefst vier keer. Tegen Heracles Almelo maakte hij zondag het openingsdoelpunt. "Minteh is los", zegt Dennis van Eersel in Podcast Feyenoord.
"Hij koppelt zijn dreiging nu wel met rendement. En Minteh maakt ook nog belangrijke goals. Tegen Almere City FC, PSV en Heracles maakt hij de openingstreffer."
Ook Dennis Kranenburg is onder de indruk van de ontwikkeling van Minteh in de laatste weken. "Hij blijft nu wel rustig als hij een doelpunt moet maken. Arne Slot zei het ook al: Minteh kan snel lopen, maar hij begint nu ook steeds sneller te denken. Het was vaak dreigen, dreigen, dreigen en dan kwam er niets uit, maar ook daarin maakt hij een ontwikkeling door."
Bovendien liet Minteh tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Heracles weten dat hij bij Feyenoord wil blijven, als die kans zich voordoet. Kranenburg: "Het zou goed zijn voor hem om nog een jaar te blijven. Hij is pas 19 jaar. Van nog een jaartje Champions League wordt Minteh nog een betere voetballer en dan gaat Newcastle United ook meer plezier aan hem beleven."
Yankuba Minteh viert zijn doelpunt met Luka Ivanusec
Yankuba Minteh viert zijn doelpunt met Luka Ivanusec © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Van Eersel: "Maar Minteh is nu toch ook gewoon niet goed genoeg voor de Premier League? Tot die conclusie gaat Newcastle ook komen. Misschien kan Feyenoord hem wel twee jaar op rij huren. Maar het kan ook zomaar zijn dat Feyenoord die behoefte niet heeft omdat ze andere spelers kopen."
In Podcast Feyenoord gaat het verder over het steen-papier-schaar momentje tussen de spelers van Feyenoord voor de vrije trap van Igor Paixão. Arne Slot was daar totaal niet over te spreken. "Dat gaat nog wel even donderen, want dit is niet de houding die hij wil zien van zijn spelers."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl