Zaalsporten: PKC geeft overwinning weg tegen LDODK

PKC heeft een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven tegen LDODK. De Papendrechters speelden met 26-26 gelijk in de korfbal league.

De ploeg van trainers Daniël Hulzebosch en Daan Euser stond kort na rust met 19-14 voor maar zag in het restant van de wedstrijd deze voorsprong verdampen. Toch zal men bij PKC niet malen om het gelijke spel. De Papendrechters zijn immers geplaatst voor de play-offs om de korfbal league finale. PKC staat door het gelijke spel tweede met 26 punten. Drie minder dan koploper TOP. 

In de strijd tegen degradatie heeft KCC een goed resultaat tegen Blauw-Wit uit handen gegeven. De Capellenaren hielden in sporthal Schenkel de Amsterdammers knap op 9-9 bij rust. Direct na rust ging het fout. KCC scoorde 23 minuten niet, waar Blauw-Wit wel bleef scoren en met 21-10 won. Door de nederlaag staat de ploeg van Erik Wolsink en Ed van der Steen op de negende plaats met vier punten. Die negende plek zou aan het einde van het seizoen betekenen dat KCC de nacompetitie in moet om te strijden voor lijfsbehoud.

Mede-degradatiekandidaat DeetosSnel is er niet in geslaagd te stunten tegen Fortuna. In de DeetosSnel-hal hielden de Dordtenaren de eerste twintig minuten goed stand. Twee treffers van Nik van der Steen sloegen een Delfts gaatje dat de rood-witten uit Dordrecht niet meer konden dichten. Door de nederlaag blijven de degradatie zorgen bij DeetosSnel aanwezig. De ploeg staat met nog twee speelrondes te gaan laatste met twee punten. De play-offplaats die KCC bezit is twee punten weg, ware het niet dat KCC een beter onderling resultaat heeft.

Basketbal

De basketballers van Feyenoord zijn in het eigen topsportcentrum hard onderuitgegaan tegen Leeuwarden. De Friezen, die voorafgaand aan het duel evenveel punten hadden als de Rotterdammers ston, stonden na twee kwarten al met 42-25 voor. Na rust blies de ploeg uit Leeuwarden Feyenoord Basketball wat resulteerde in een 103-57 nederlaag voor de Rotterdammers. Voor Feyenoord is het de tweede nederlaag in drie dagen. Donderdag verloor de ploeg van coach Richard den Os met 85-72 van Basketbal Academie Limburg. Door de nederlagen staat Feyenoord op de achtste plaats in de basketball league met veertien punten.

Overige basketbal uitslagen:
Binnenland dames 1 - Den Helder 59-68

Volleybal

De dames van Sliedrecht Sport hebben door een 3-1 overwinning op Zwolle de hun koppositie in de kampioenspoule van de eredivisie verstevigd. De eerste set ging nog met 25-22 naar Zwolle, daarna gaven de Sliedrechtse dames echter gas. Dat resulteerde in drie setwinsten waarvan de laatste met ruime cijfers; 25-12. Sliedrecht Sport behoudt door de overwinning een voorspong van twee punten op Set Up'65, dat dertien punten heeft. 

Overige volleybal uitslagen:
Orion Heren 1 - Sliedrecht Sport 3-2

Waterpolo

De heren van ZPB zijn erin geslaagd een goed resultaat te boeken tegen concurrent BZC uit Borculo. De Barendrechtse heren wonnen met 10-9 in zwembad ‘t Timpke. Grote man aan de kant van ZPB was Kevin van Baarle die vier keer scoorde. Door de zege klimt ZPB over BZC heen naar de negende plaats met achttien punten.

Ook de dames van ZPB konden een klein feestje vieren. De dames pakten namelijk hun eerste punt in de eredivisie tegen nummer drie UZSC uit Utrecht. De Barendrechtse dames speelden met 8-8 gelijk in het Inge de Bruin Zwembad. Nikki Meijer voltooide met een vijf goals een inhaalrace die twee minuten voor tijd een 8-8 gelijke stand op leverde. Door het gelijke spel blijven de dames van ZPB op de zevende plaats in de eredivisie staan.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren