Richard den Os stopt als trainer van Feyenoord Basketbal

Richard den Os stopt als trainer van Feyenoord Basketball. Hij stapt op vanwege de slechte resultaten in de laatste twee wedstrijden. Van Weert en Leeuwarden werd verloren.

Op de website van Feyenoord Basketbal geeft Den Os aan dat hij dicht bij zichzelf wilde blijven en wilde blijven werken op een manier die bij hem past. "Dat is nu niet meer het geval. Ik dank de club dat ze mij de kans hebben geboden om als hoofdcoach in de Dutch Basketball League aan de slag te gaan.

Graag had ik het seizoen afgemaakt, maar het is voor nu beter om uit elkaar te gaan. Ik wens het team en de club het allerbeste."

Eigen keuze, wel druk van buitenaf

Armand Salomon, verantwoordelijk voor het technische beleid bij Feyenoord: "Richard voelde dat hij het niet meer om kon turnen", zegt Salomon tegenover RTV Rijnmond. "Het was zijn eigen keuze, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de verwachtingen van buitenaf en dat wij ook hebben gezegd: nu moeten we wat laten zien.

Dat kwam er in de laatste twee wedstrijden totaal niet uit, terwijl het al geen fijn seizoen was. Voor ons als club was dit een tussenjaar door de migratie naar Feyenoord Basketball. Volgend seizoen willen we door en stappen maken. We gaan opzoek naar een ervaren coach die in staat is jeugd beter te maken en de spelers tot een geheel kan smeden.

Voor nu gaan we op zoek naar een tijdelijke oplossing. Op zeer korte termijn zullen de assistenten het naar alle waarschijnlijkheid oplossen. Maar daarna gaan we kijken wat haalbaar is."
 

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren