Ajax-Excelsior van zondag naar zaterdag en Feyenoord uur later

De competitiewedstrijd tussen Ajax en Excelsior is door de KNVB een dag naar voren gehaald. In plaats van zondag 14 april is het duel nu vastgesteld voor zaterdag 13 april. Omdat Ajax in die week in de kwartfinale van de Champions League speelt wil de KNVB de Amsterdammers optimaal rust geven.

Omdat door de televisiecontracten Ajax en Feyenoord niet op het zelfde moment mogen spelen is de wedstrijd Feyenoord-Heracles op die avond een uur later. In de Kuip wordt niet om 19:45 uur, maar om kwart voor negen afgetrapt.
In de Johan Cruijff ArenA begint Ajax-Excelsior om 18.30 uur. De bond wil net als eerder gebeurde voor Real Madrid-Ajax in het belang van het Nederlands voetbal zoveel mogelijk meedenken met de Amsterdamse club.

Daardoor is ook de uitwedstrijd van Ajax tegen Willem II op zaterdag 6 april is met vijf kwartier vervroegd en begint nu om 18.30 uur. Dat heeft weer tot consequentie dat FC Groningen-Excelsior op 6 april niet om half zeven, maar om kwart voor acht begint. De eerste wedstrijd van de Amsterdammers in de kwartfinales van het belangrijkste Europese clubtoernooi is dinsdag 9 of woensdag 10 april. De return volgt op dinsdag 16 april of woensdag 17 april.

 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren