nieuws

Hoogwater verwacht, gemeenten nemen maatregelen

Hoogwater Vlaardingen in 2018
Hoogwater Vlaardingen in 2018
De gemeenten Vlaardingen en Maassluis nemen maatregelen tegen het verwachte hoogwater woensdagavond. In Vlaardingen wordt om 20:10 uur hoogwater verwacht, in Maasluis al om 19:50 uur.
Bij de Buitenhaven in Maassluis komt het water twee meter boven NAP. Vanaf 1,85 meter, rond 18:00 uur, begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen. De gemeente sluit woensdagmiddag de loswal met een slagboom. Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen
In Vlaardingen wordt vanavond om 20.10 uur hoogwater verwacht, tot 2,25 meter boven NAP. De Westhavenkade en stukken van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde, Noordzijde en Maasboulevard kunnen onder water komen te staan.
De gemeente sluit vanaf ongeveer 17:30 tot 22:30 uur de Westhavenkade tussen Westerhoofd en Galgkade, de Oosthavenkade tussen Oosterhoofd en Vulcaanweg, de Maasboulevard tussen Westerhoofd en Abel Tasmanlaan en de KW-haven Zuidzijde en Noordzijde af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl