VIDEO: Aboutaleb: Extra beveiliging bij moskeeën na aanslag Nieuw-Zeeland

Rotterdamse moskeeën worden extra beveiligd na de aanslag van vrijdag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Dat zegt burgemeester Aboutaleb.

"Het gaat om een voorzorgsmaatregel", legt Aboutaleb uit. "Maar uit voorzorg zijn de patrouilles rondom moskeeën opgeschroefd."

Aboutaleb bracht vrijdagmiddag een bezoek aan de An-Nasr-moskee aan de Van Citterstraat in Rotterdam om steun te betuigen na de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland. 

 "De burgemeester wil graag horen wat er leeft onder de mensen. Deze verschrikkelijke aanslagen hebben zoveel mensen geraakt", aldus een woordvoerster van Aboutaleb.

In tientallen moskeeën in Nederland wordt tijdens het vrijdagmiddaggebed stilgestaan bij de aanslagen. 

Vlag

De gemeente Rotterdam heeft de Nieuw-Zeelandse vlag halfstok gehesen om zo steun te betuigen aan Nieuw-Zeeland. Ook de gemeente Vlaardingen betuigt steun: daar is de Geuzen vredesvlag gehesen op het stadhuis. 


 

Aanslag

Daar kwamen vrijdagmorgen zeker 49 mensen om het leven bij twee aanslagen in moskeeën. 

Terroristen schoten met automatische wapens op gelovigen op twee locaties in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. In de ene waren circa 300 gelovigen bijeen. Behalve de 49 slachtoffers zijn er ook nog 40 mensen gewond geraakt door het spervuur aan kogels. Er zijn vier mensen aangehouden: drie mannen en één vrouw.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: