Sparta naar verdiende overwinning bij Almere City: 1-3

Sparta heeft op bezoek bij Almere City de tweede uitoverwinning van dit jaar geboekt. Na een vroege treffer van Mohamed Rayhi kwam Almere nog snel terug tot 1-1, maar in de tweede helft ging de formatie van trainer Henk Fraser alsnog richting de zege.

De treffer van Rayhi kwam letterlijk uit de lucht vallen. Zijn hoekschop vanaf de rechterkant viel direct binnen in de verre hoek. Ondanks de snelle voorsprong liep Sparta vlak daarna tegen een snelle gelijkmaker aan. Oud-Spartaan Youri Loen krulde een vrije trap binnen en zorgde daarmee voor 1-1.

In de tweede helft kwamen de Rotterdammers wederom snel op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf de achterlijn schoot Ragnar Ache, die speelde in plaats van Lars Veldwijk, de 1-2 binnen. Dit keer had Almere City geen antwoord en gooide Deroy Duarte het duel vijf minuten voor tijd in het slot.

Doelpuntenmaker Ragnar Ache was na afloop dolblij met zijn treffer na een lange periode langs de kant. "Dit is een heel lekker gevoel, ik heb een tijdje niet gevoetbald", vertelt Ache tegenover RTV Rijnmond. "Vandaag weer in de basis staan is het beste dat er is. Bij mijn doelpunt hoefde ik niet lang na te denken, ik schoot hem meteen binnen."

De basisplaats van Ache ging ten koste van aanvoerder Lars Veldwijk. De spits begon op de bank en viel een kwartier voor tijd nog in. "Ik ben blij voor de jongens die hebben gespeeld, we zitten in een goede ongeslagen periode", vertelt Veldwijk. "Uiteindelijk is het voor mij wel een dubbel gevoel omdat ik natuurlijk altijd wil spelen. Misschien is het nu ook goed om bij het nationale elftal van Zuid-Afrika even in een andere omgeving te zitten."

Bekijk hierboven de volledige interviews van verslaggever Dennis Kranenburg met Ragnar Ache, Lars Veldwijk en Ilias Alhaft, die afgelopen transferperiode Sparta verruilde voor Almere City.

Opstelling Sparta

Kortsmit; Dabo, Abels, Auassar (46' Vriends), Faye; Harroui, D. Duarte, L. Duarte, Rayhi (84' Drenthe); Dervisoglu (75' Veldwijk), Ache.

Scoreverloop

12' Mohamed Rayhi 0-1
26' Youri Loen 1-1
51' Ragnar Ache 1-2
85' Deroy Duarte 1-3

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren