FC Dordrecht in spannend duel knap langs Roda JC (3-2)

Aan de eigen Krommedijk heeft FC Dordrecht een knappe 3-2 overwinning op Roda JC geboekt. De Schapenkoppen kwamen in eerste instantie nog op achterstand, maar legden aan het begin van de tweede helft de basis voor de overwinning tegen de Limburgers.
Mario Engels schoot ruim zeven minuten voor rust de 0-1 binnen via een benutte strafschop. FC Dordrecht, dat tot dan toe nog weinig kansen had gecreëerd, antwoordde snel. Thomas Schalekamp schoot van afstand de gelijkmaker binnen, waarbij Roda-keeper Novakovic er niet goed uit zag.
Vlak na rust gingen de Dordtenaren razendsnel naar een 3-1 voorsprong. Jeremy Cijntje leek de bal af te kunnen leggen naar Crysencio Summerville, maar schoot zelf onberispelijk raak: 2-1. Vijf minuten later lag de 3-1 al in het net, via een goal van Renny Smith.
Toen Mart Remans vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer binnenschoot, ging de wedstrijd een spannende slotfase tegemoet. Ondanks voorzichtig aandringen van de bezoekers uit Kerkrade, hield FC Dordrecht knap stand.
Opstelling FC Dordrecht
Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill; Timmermans, Schuurman, Smith (83' Breukers); Cijntje, Schalekamp (67' Zamouri), Summerville (90+2' Green).
38' Mario Engels (penalty) 0-1
41' Thomas Schalekamp 1-1
54' Jeremy Cijntje 2-1
59' Renny Smith 3-1
85' Mart Remans 3-2