Doodgestoken meisje in Maasstad Ziekenhuis geen patiënt

Het 8-jarige meisje dat vrijdagavond werd doodgestoken was geen patiënt van het Maasstad Ziekenhuis. Dat heeft het Rotterdamse ziekenhuis laten weten. De steekpartij gebeurde volgens de politie vermoedelijk in het ziekenhuis. De 40-jarige vader is aangehouden.

Het ziekenhuis heeft laten weten het "afschuwelijk" te vinden wat er vrijdagavond is gebeurd. "We leven mee met de nabestaanden van het meisje", laat ziekenhuisbestuurder Wietske Vrijland weten. "De betrokken medewerkers en hun collega's zijn erg aangeslagen." Alle betrokkenen is ondersteuning aangeboden. 

In de zaak is nog veel onduidelijk. Wel kan het ziekenhuis melden dat het meisje geen patiënt was. "Ze was niet opgenomen." De politie heeft bekendgemaakt dat het meisje is gevonden op de afdeling radiologie, dichtbij de ingang. Het vermoedelijke wapen is veiliggesteld.

De politie is bezig met een onderzoek, daarbij wordt gebruik gemaakt van de camerabeelden van het ziekenhuis. 

Vrijdagavond liet het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond aan de politie weten zich zorgen te maken over het meisje. De vader van het kind meldde zich zo'n twee uur later bij het ziekenhuis en vertelde waar het meisje lag. 

Een woordvoerster van de Jeugdbescherming heeft laten weten dat het gezin niet bekend was bij hen, maar dat ze een melding hadden gekregen van Veilig Thuis. Dat is een instelling die zich bezig houdt met huiselijk geweld. 

Het 8-jarige kind werd zwaargewond aangetroffen. Een poging om haar te reanimeren en een spoedoperatie mochten niet meer baten. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: