Dutch Windmills wederom geweerd uit Sportboulevard Dordrecht

Dutch Windmills is weer uit Optisport Sportboulevard Dordrecht gezet. De Dordtse basketbalclub heeft vanaf 1 januari 2019 de huur niet betaald, waardoor Dennis van Rijswijk, manager van Sportboulevard Dordrecht, genoodzaakt is de toegang voor de club te ontzeggen. In Sportboulevard Dordrecht werkt Dutch Windmills haar thuiswedstrijden af.

Volgens Van Rijswijk moet Dutch Windmills nog 15.000 euro betalen. Het is niet de eerste keer dat Dutch Windmills in betalingsproblemen komt. De Dordtenaren waren eerder dit seizoen ook tijdelijk niet welkom in de Sportboulevard, omdat Dutch Windmills betalingsafspraken niet nakwam. Ook was in januari de toegang tot het Topsportcentrum Rotterdam ontzegd, waar de mannen van coach Geert Hammink trainen.

Sinds dit seizoen komt Dutch Windmills uit in de dutch basketball league, het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal. De club werd opgericht door Ton Sels, die in mei 2018 de ambitie uitsprak om binnen een aantal jaar Europees basketbal te spelen. Na 25 wedstrijden staat Dutch Windmills op de vijfde plaats met 28 punten.

Sportboulevard Dordrecht en Dutch Windmills hebben een samenwerking voor meerdere jaren met elkaar. Ook op gebied van sponsoring. Maar Van Rijswijk zegt dat er vanaf het begin al afspraken niet worden nagekomen. “Het is structureel. Ik heb er een hard hoofd in”, laat hij aan RTV Rijnmond weten.

“Sels belooft van alles, maar hij komt zijn beloftes niet na”, aldus Van Rijswijk, die baalt van de terugkerende situatie. “Afspraken moet je nakomen. Feitelijk heeft hij er lak aan.”

Ton Sels was zaterdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren