Zaalsporten: DeetosSnel degradeert uit Korfbal League, play-downs voor KCC

Een jaar na de promotie uit de hoofdklasse, is DeetosSnel weer gedegradeerd uit de Korfbal League. De Dordtenaren gingen met 29-21 onderuit bij Dos'46 en daarmee is het lot bezegeld.

De rechtstreekse degradatie van DeetosSnel zorgt ervoor dat KCC uit Capelle definitief als voorlaatste eindigt. Voor hen betekent dit een play-down tegen de verliezend finalist van de hoofdklassefinale. KCC verloor zaterdagavond met 30-29 bij Fortuna/Delta.

PKC uit Papendrecht kwam ook in actie en won thuis met 27-24 van koploper TOP/SolarCompleet. PKC blijft zelf tweede staan en is al een tijde verzekerd van de play-offs om de landstitel. 

Volleybal

De dames van Sliedrecht Sport hebben hun koppositie in de kampioensgroep verstevigd. In de eigen sporthal de Basis werd de nummer twee Set-Up met 3-0 verslagen: 25-23, 25-22, 25-15. Het team uit Ootmarsum had, mede door vier thuiswedstrijden op rij, nog niet verloren in de kampioensgroep.

Voor de Sliedrechtse mannen was het een mindere avond. Zij gingen thuis met 1-3 onderuit tegen Draisma Dynamo (21-25, 23-25, 25-23, 22-25) en zien daarmee hun kansen op een finale slinken.

Waterpolo

In de eredivisie waterpolo zijn de Barendrechters van ZPB er niet in geslaagd een resultaat te behalen op bezoek bij Polar Bears uit Ede. ZPB keek continu tegen een kleine marge en verloor uiteindelijk met 13-10.

Basketbal

In de basketball league waren de dames van Binnenland niet opgewassen tegen koploper Grasshoppers. In Katwijk verloor het team uit Barendrecht met 82-68.

 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren