Van Geel blijft strijdbaar bij Feyenoord ondanks kritiek

Martin van Geel is niet van plan zijn positie als Technisch Directeur bij Feyenoord op te geven. Dat zegt hij zondagochtend in het televisieprogramma De Tafel van Kees van FOX Sports. Een deel van de Feyenoord-aanhang is kritisch op het werk van Van Geel.

In De Kuip is Van Geel de laatste weken ook negatief toegezongen. "Het doet altijd iets met je", aldus de Technisch Directeur van Feyenoord. "Maar ik ben lang geleden door een deel van het publiek positief toegezongen. Dat was redelijk uniek voor een Feyenoord-bestuurder, liet ik me toen vertellen. Ik ben toen ook rustig en bij mezelf gebleven. Voetjes op de grond."

Verder laat Van Geel bij FOX Sports weten dat hij strijdbaar blijft. "Ik gooi de handdoek niet in de ring. Ik ben een topsporter. De directie en de Raad van Commissarissen doen een beroep op me. De club laat me soms tot het gênante merken dat die me niet kwijt wil. Maar het is niet leuk, nee", aldus Van Geel over de kritiek.

Stam

Ook ging Van Geel in op de aanstelling van Jaap Stam, die komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord is. Hij volgt Giovanni van Bronckhorst op. Momenteel is Stam nog trainer van PEC Zwolle.

"Stam zat in mijn shortlist", erkent Van Geel. "Hij heeft autoriteit, is stressbesteding en een teamplayer. De trainer moet passen bij Feyenoord en committeren aan de mogelijk- en onmogelijkheden." Na het afzeggen van Dick Advocaat en de nee van Louis van Gaal, kwam Van Geel bij Stam uit.

De Technisch Directeur meldt ook bij FOX Sports dat Saïd Bakkati als assistent-trainer met Stam mee gaat. Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat, de huidige assistent-coaches, hebben nog een doorlopend contract bij Feyenoord. Van Geel heeft verder de intentie om aanvoerder Robin van Persie, die na dit seizoen stopt bij Feyenoord, in dienst te nemen als 'specialistentrainer'.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren