'Ontwikkeling door eerste divisie totaal geen bewijs'

Volgens Martin van Geel, Technisch Directeur van Feyenoord, ontwikkelen talentvolle voetballers in Nederland zich niet beter door de eerste divisie. In het programma De Tafel van Kees op FOX Sports meldt Van Geel dat grote talenten ook via de beloftencompetitie waren doorgebroken.

"Het is totaal geen bewijs", aldus Van Geel, die in de talkshow een flinke discussie had met Hans Kraay Junior. "We hebben één keer de kans gehad om Feyenoord in te schrijven in de eerste divisie, maar dat hebben we door financiële redenen niet gedaan. We waren er financieel op achteruit gegaan als we in de eerste divisie waren gaan spelen." Van Geel is van mening dat Feyenoord dan eerder 'bij FC Twente dan Ajax of PSV had gestaan'.

Zo pleit Van Geel ervoor om de beloftencompetitie terug te brengen. "Het is een misvatting geweest als deze talenten niet waren doorgebroken door de eerste divisie. Dat was ook op 'de maandagavond' gebeurd", aldus de Technisch Directeur van Feyenoord, die de samenwerking met FC Dordrecht een beter idee vindt.

Op dit moment heeft Feyenoord twee spelers aan FC Dordrecht verhuurd. Crysencio Summerville en Joël Zwarts zijn op huurbasis actief aan de Krommedijk. Ook Jari Schuurman maakte de overstap naar de eerstedivisionist. Schuurman is tot het einde van dit seizoen nog een huurling. Vanaf komende zomer staat hij bij FC Dordrecht drie jaar onder contract.

Jong Feyenoord traint sinds februari 2019 niet meer. Dat is besloten naar aanleiding van de doorstroming van een aantal spelers naar de selectie van Feyenoord en de verhuurde spelers aan FC Dordrecht.

Van Geel vindt dat spelers, die net niet in aanmerking komen voor het eerste elftal of te oud zijn voor Onder 19, beter aan andere Nederlandse clubs kunnen worden verhuurd. "Het zou voor het Nederlandse voetbal beter zijn als die spelers bij andere Nederlandse clubs spelen", zegt Van Geel bij FOX Sports.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren