Excelsior Legends moeten 'ambassadeurs' worden

Mario Been, Daan Bovenberg, Marinus Dijkhuizen, Rob Jacobs en Peter Houtman. Zomaar een greep uit de Excelsior Legends, die zondag voorafgaand aan Excelsior-PEC Zwolle bij elkaar kwamen in het Van Donge & De Roo Stadion. Meer dan zestig oud-spelers en -trainers verzamelden zich voor een Kralingse reünie.

"We vonden het als club dat het tijd werd om de helden uit het verleden wat meer bij de club te betrekken", legt directeur Ferry de Haan op Radio Rijnmond uit. De Excelsior Legends moeten één keer of twee keer per jaar naar Kralingen komen. "Dat past bij Excelsior. Het moet een mooie traditie gaan worden."

De Haan ziet deze oud-spelers en -trainers als 'ambassadeurs' voor Excelsior. "Zij moeten positief over de club gaan praten. Ze hebben allemaal een goed gevoel bij Excelsior, want anders zijn ze hier niet."

Luister hierboven naar het volledige gesprek van verslaggever Sinclair Bischop met Ferry de Haan. In het interview praat De Haan ook over het belang van Excelsior-PEC Zwolle en de degradatiestrijd.

Meer over dit onderwerp:
Sport Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren