Realisme heerst bij gedegradeerd DeetosSnel

Een jaar na de promotie vanuit de hoofdklasse is DeetosSnel zaterdagavond gedegradeerd uit de Korfbal League. De Dordtenaren hebben met nog één duel te gaan twee punten behaald. "De degradatie was heel pijnlijk. Maar het was ook niet een donderslag bij heldere hemel", aldus Gert-Jan Kraaijeveld, die na vijf seizoenen afscheid neemt als trainer van DeetosSnel.

Ondanks de degradatie, heerst er ook realisme bij de korfbalvereniging uit Dordrecht. "We wisten al langere tijd dat wij een zwaar seizoen zouden draaien. We hebben er alles al gedaan om handhaving, direct of indirect, konden realiseren. Dat is niet gelukt. De groep heeft daar alles aan gedaan", zegt Kraaijeveld.

"We hebben te maken gehad met veel blessures. We hebben ook pech gehad, maar geluk dwing je vaak af. Wanneer je onderaan staat, dan wordt het altijd lastig. Helaas met de bezegeling dat we degraderen."

Werk aan de winkel


Kraaijeveld stopt dus als trainer van DeetosSnel. Hij coachte het team samen met Patrick Muurling. Maar Kraaijeveld blijft bij DeetosSnel op het technische vlak verbonden: "We gaan kijken hoe die rol vorm gaat krijgen."

Maar er is genoeg te doen bij de Dordtse korfbalvereniging. Zo moet de opleidingsstructuur tegen het licht worden gehouden, zegt Kraaijeveld. "Maar we moeten er ook voor zorgen dat er goede aanwas komt", aldus Kraaijeveld, die ook merkt dat jonge spelers niet snel meer voor DeetosSnel kiezen. "Er zitten wat hiaten in onze opleiding. Die moeten we gaan opvangen."

Luister hierboven naar het volledige interview van presentator Dennis van Eersel met de afscheidnemende DeetosSnel-trainer Gert-Jan Kraaijeveld.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren