Dienstregeling NS pas na zeven uur opgestart, ook problemen bij ECT

Wilde je maandag extra vroeg naar je werk reizen om de staking van NS-personeel te ontlopen? Het heeft geen zin, meldt de treinvervoerder. De dienstregeling wordt pas om 7:06 uur opgestart.

De vakbonden gaven eerder aan dat ze vanaf 6:00 uur 's ochtends 66 minuten gaan staken. Die 66 minuten staan voor de gewenste pensioenleeftijd. 

Volgens de NS heeft het geen zin om de treindienst rond 5:00 uur al op te starten en later weer neer te leggen. Dat zou de rest van de dag meer problemen veroorzaken, dan een algemene latere start. Ook de metro's, trams en bussen rijden 66 minuten lang niet. 

ECT

De Rotterdamse containerterminal ECT roept vrachtwagenchauffeurs op om vanaf zondagavond 22:00 uur tot nader order de Delta Terminal en de Euromax Terminal te mijden. Trucks die binnenkomen kunnen niet geladen of gelost worden door de acties rondom de pensioenleeftijd.


Ziekenwagens

De vakbonden van de politie, brandweer, ambulance en douane voeren een estafetteactie. Voertuigen van deze hulpdiensten rijden met een snelheid van 66 kilometer per uur vanuit de buitengebieden naar Den Haag, waar om 15:00 uur een afsluitende demonstratie op het Malieveld wordt georganiseerd.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: