nieuws

​​​​​​​Dutch Windmills: "Geen idee hoe ze ons willen weren uit Sportboulevard"

Sportboulevard Dordrecht
Sportboulevard Dordrecht
De Dutch Windmills zijn niet van plan om hun plek in de Optisport Sportboulevard Dordrecht zomaar op te geven. De basketbalclub is vanwege een betalingsachterstand de toegang tot de Sportboulevard ontzegd.
De Dordtse basketbalclub heeft vanaf 1 januari 2019 de huur niet betaald, waardoor Dennis van Rijswijk, manager van Sportboulevard Dordrecht, genoodzaakt is de toegang voor de club te ontzeggen. Hij vertelde hier afgelopen zaterdag al over:
In Sportboulevard Dordrecht werkt Dutch Windmills haar thuiswedstrijden af. Als het aan oprichter Ton Sels ligt, blijft dit zo. Hij reageert maandag op de situatie: "Ik heb geen idee hoe ze ons willen weren."
Volgens Van Rijswijk moet Dutch Windmills nog 15.000 euro betalen, maar Sels betwist dit. "Er is een betalingsachterstand, maar het bedrag klopt niet. Ook de Sportboulevard is namelijk bepaalde afspraken niet nagekomen, zoals sponsorvergoedingen. Ik wil de betalingsachterstand niet betalen."
Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Dutch Windmills in betalingsproblemen komt. De Dordtenaren waren eerder dit seizoen ook tijdelijk niet welkom in de Sportboulevard, omdat Dutch Windmills betalingsafspraken niet nakwam. Ook was in januari de toegang tot het Topsportcentrum Rotterdam ontzegd, waar de mannen van coach Geert Hammink trainen.
Sinds dit seizoen komt Dutch Windmills uit in de dutch basketball league, het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal. De club werd opgericht door Ton Sels, die in mei 2018 de ambitie uitsprak om binnen een aantal jaar Europees basketbal te spelen. Na 25 wedstrijden staat Dutch Windmills op de vijfde plaats met 28 punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl