nieuws

Eerste tocht van amfibiebus in Rotterdam

13-03-splashtours.cropresize.tmp.jpg
13-03-splashtours.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Is het bus of is het een boot? Eigenlijk is het het allebei: een amfibiebus. Het amfibievoertuig van Splashtours maakte zaterdag officieel zijn eerste rit. De bus rijdt door de straten van Rotterdam, maar vaart ook in de Maas.
Tijdens de tour van de zogenaamde amfibus wordt toeristische infromatie aangeboden over bijzondere gebouwen, plekken en over de stad. Na een rondrit maakt het voertuig een "Splash" in Katendrecht bij de tweede Katendrechtse haven om de tocht voort te zetten op het water. De ontwikkeling van de bus duurde drie jaar en de hellingbaan werd vernieuwd en getest.

Rotterdam.info

De eerste rit en vaart van de bus vond plaats tijdens de publieksopening van Rotterdam.info, het nieuwe stadspromotiecentrum van en over Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb verrichtte de opening in bijzijn van partners en partijen die bijdragen aan de promotie van de stad. Bezoekers en bewoners kunnen in het promotiecentrum terecht voor informatie en tips over Rotterdam, varierend van attracties en uitgaan tot architectuur en wonen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl