nieuws

PvdA stelt raadsvragen over verdwenen stempassen

De PvdA Rotterdam heeft raadsvragen gesteld over de vermiste stempassen in gemeente. Volgens het college gaat het om een incident, maar de partij wil weten waarom het daar zo zeker van is. Aanleiding voor de raadsvragen waren berichten uit de wijk Middelland dat sommige bewoners geen stempassen hadden ontvangen. Woensdag komen er ook telefoontjes binnen dat dit in Vreewijk het geval is.
Lees meer: 'Verdwenen' stempassen in postzak bij bezorger thuisDe PvdA mikt haar pijlen ook op de postbezorger. Hebben dit soort fouten zich eerder voorgedaan bij Sandd en waarom er ooit is gekozen voor deze postbezorger, in plaats van voor PostNL, vraagt de partij.

Noodoplossing

Ten slotte vraagt de partij of er wel eens is nagedacht over een noodoplossing bij fouten voor verzending van stempassen, zodat toch op de dag zelf stempassen nog beschikbaar kunnen zijn voor mensen die er nog geen ontvangen hebben. En zo ja, welke dat zijn.

Nog meer vermissingen

Woensdag kwamen op de redactie van RTV Rijnmond ook berichten binnen over vermiste stempassen in Hoogvliet en in Vreewijk. Een luisteraar vertelde telefonisch dat hij en zeker drie kennissen niet konden stemmen, omdat ze geen pas hebben gekregen. Een tweede luisteraar liet via de mail dat de oneven nummers op de Langegeer - ook in Vreewijk geen stempas hadden ontvangen. Deze kiezer kreeg afgelopen maandag alsnog een stempas.
De gemeente zegt de zaak uit te zoeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl