nieuws

DOTO-spits verwacht leegloop

doto.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
doto.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - DOTO-spits Onno Doeland verwacht dat er na dit seizoen een leegloop zal zijn bij de hoofdklasser uit Pernis. Dat zegt de aanvaller die zaterdag per fiets naar het duel tussen Barendrecht en DOTO (5-0) kwam voor de microfoon van RTV Rijnmond. Doeland kwam per fiets in het kader van de ludieke acties om geld in te zamelen voor de noodlijdende club.
"Ik denk dat er heel veel spelers na dit seizoen weg zullen gaan, dat is niet tegen te houden. Ik ben zelf ook bezig met andere clubs. Er is de afgelopen twee jaar zoveel gebeurd rondom DOTO, waar ik ook in betrokken ben geweest. Het lijkt mij beter dat ook ik op zoek ga naar een andere club".
Het bericht is opmerkelijk te noemen omdat Doeland met meerdere andere spelers juist een reddingsactie op touw heeft gezet. "Ik snap dat sommige mensen dat als vreemd zien," zegt Doeland. "Maar er zijn binnen de club een hoop dingen gebeurd. Nu willen wij ons beste beentje voort zetten om de club nog te redden. Het gaat erom dat de club blijft bestaan, niet alleen dit seizoen, maar ook lange termijn."
Doeland is eveens één van de spelers die recent opstapten bij DOTO, maar inmiddels is teruggekeerd om het restant van het seizoen uit te spelen. "Het was nooit de bedoeling van ons om nooit meer DOTO te gaan spelen. Wij wilden een bepaald statement maken en het heeft wel iets in gang gezet binnen de club. Nu alleen nog goede resultaten op het veld."