Marathon Rotterdam presenteert sterk deelnemersveld

De Keniaanse topatleet Marius Kipserem is één van de grote kanshebbers op de overwinning tijdens de 39e NN Marathon Rotterdam op zondag 7 april. Kipserem liep in 2018 ook al de marathon in de Maasstad en in 2016 schreef hij de Marathon van Rotterdam zelfs op zijn naam.

Kipserem, winnaar van de Abu Dhabi Marathon 2018, gaat de strijd aan met een tal van toplopers die in 2018 ook al een marathonzege op hun palmares hebben staan, onder wie de Ethiopiër Woldaregay Gezahegn Kelkile (winnaar Frankfurt Marathon), Emanuel Saina (winnaar Buenos Aires Marathon) en de winnaar van de Sydney Marathon, Elijah Kemboi. 

Ook een topveld bij de dames

Bij de dames is de Ethiopische loopster Ashete Bekele Dido de topfavoriete. Zij won vorig jaar de Valencia Marathon in een tijd van 2:21.14 en gaat in Rotterdam onder andere de strijd aan met haar landgenote Sentayehu Lewetegn (persoonlijk record 2:22.45), de Keniaanse topatlete Stella Barsosio (2:23.43) en de Amerikaanse Kellyn Taylor (2:24.29).

De regerend Europees Kampioene op de Halve Marathon Sara Moreira uit Portugal, de Zwitserse Fabienne Schlumf die onlangs een zilveren medaille won tijdens de Europese crosskampioenschappen in Tilburg en de Turkse Elvan Abeylegesse staan garant voor een zeer sterke Europese inbreng.

17.000 lopers op zondag 7 april

De circa 17.000 marathondeelnemers starten zondag 7 april om 10.00 uur aan de voet van de iconische Erasmusbrug. De finish is nog steeds op de Coolsingel, het bruisende middelpunt van het marathonweekend. Traditiegetrouw is Radio Rijnmond er de hele dag bij en zijn de 'gewone' lopers ook te volgen in een extra uitzending op TV Rijnmond. 

Meer over dit onderwerp:
Sport Marathon 2019
Deel dit artikel:

Reageren