Plastic Monster-muziekfeest tegen vervuiling door Unilever

Greenpeace voert donderdagavond actie bij Unilever in Rotterdam tegen vervuiling met plastic. De organisatie ziet Unilever als een van de grootste vervuilers. Het bedrijf zou 610 miljoen kilo plastic per jaar gebruiken.

"Wij vragen Unilever vanavond om te stoppen met wegwerpplastic. Unilever moet het gebruik van plastic drastisch terugdringen", vertelt Meike Rijksen, de campagneleider van Greenpeace.

Plastic monster

Vanaf het Antwerpse hoofd vertrekt een plastic monster met een horde demonstranten. Op het water vaart een boot die de demonstratie voorziet van muziek. Greenpeace heeft een plastic monster gemaakt dat symbool staat voor het wegwerp plastic dat Unilever gebruikt.

Bij het Unilever-gebouw staan medewerkers van Unilever om het monster in ontvangst te nemen. Robbert de Vreede, Vice President Foods & Digital Transformation van Unilever, gaat het gesprek aan met Greenpeace. "Wij willen meer doen met minder plastic. Het is moeilijk om helemaal geen plastic meer te gebruiken. Voor sommige producten zijn nog geen alternatieven. Niemand wil bijvoorbeeld met een glazen shampoofles onder de douche staan."

"Wij zullen ons best moeten doen om het plastic dat wij gebruiken volledig recyclebaar te maken. Overal waar wij zonder plastic kunnen, daar zullen wij het doen", aldus de Vreede.

Recyclen

Het plastic monster dat in ontvangst is genomen gaat Unilever ook recyclen. Het bedrijf heeft aangeboden om daar vlaggen voor te maken voor Greenpeace.  

De actie aan het Antwerpse Hoofd is een Plastic Monster Rave. Er is muziek van de Nederlandse DJ Gregor Salto en Dordtenaar Lucien Foort. 

Tekst gaat verder onder de tweetsNiet iedereen was daar blij mee: bij de milieudienst Rijnmond zijn donderdagavond vijftien klachten binnengekomen over de harde muziek.

Centraal staat een groot plastic monster van 20 meter lang en 6 meter hoog. Op het water vaart het Greenpeaceschip de Beluga mee. Vanaf het schip draaien de DJ's. Het plastic monster wordt achtergelaten bij Unilever.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: