Resistente darmbacterie in ziekenhuis Dirksland

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is een onderzoek begonnen naar de verspreiding van een resistente darmbacterie. Bij vier patiënten op verschillende afdelingen is de zogeheten VRE-bacterie ontdekt, die voor verzwakte mensen gevaarlijk kan zijn.

Artsen van het ziekenhuis onderzoeken nu iedereen die met hen in contact is geweest. Mensen krijgen spullen thuis gestuurd waarmee ze een kweek kunnen afnemen. Dat moet drie dagen achter elkaar. De drie kweekjes moeten worden opgestuurd en na twee weken volgt de uitslag.

Het ziekenhuis laat weten: "Als een patiënt recentelijk in ons ziekenhuis opgenomen is geweest, maar niet wordt uitgenodigd voor het contactonderzoek dan is er bij deze patiënt geen kans op besmetting geweest. Ook de bezoekers van de open dag van het ziekenhuis op zaterdag 16 maart lopen geen enkel risico op besmetting."

Gezonde mensen hebben vrijwel nooit last van de VRE-bacterie (Vancomycine Resistente Enterokok). Alleen mensen met weinig weerstand, kunnen er ziek van worden. Behandeling is alleen mogelijk met speciale antibiotica.
Laboratorium
Tags

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dirksland
Deel dit artikel: