nieuws

Dordtse scholiere wint prijs Rijksmuseum

© Rijksmuseum
Met een werkstuk over historische mode heeft scholiere Izzy Vogel van het Insula College in Dordrecht zaterdag de Rijksmuseum Junior Fellowship 2019 gewonnen, een prijs voor het beste profielwerkstuk. Ze krijgt een studiebeurs van 1500 euro.
Vogel deed, onder de titel Dit is nostalgie, onderzoek naar historische mode en toonde volgens de jury haar veelzijdigheid door zelf mode te ontwerpen. Verder maakte zij er filmpjes over en produceerde ze voor haar opdracht zelfs een website. Ze versloeg negen andere kanshebbers.
"Er is sprake van een onderzoek van een hoger niveau dan je van scholieren zou verwachten, van een creatief proces waar je als toeschouwer verbaasd van staat en van een creatief product waar je alleen maar bewondering voor kunt hebben", zei juryvoorzitter Ad van Liempt.
Het doel van de wedstrijd is om leerlingen te interesseren voor vakgebieden als conservering, educatie en restauratie. De makers van de tien beste inzendingen mochten een intensieve vijfdaagse traineeship doorlopen, waarin ze een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum kregen. Dit jaar stond de restauratie van de Nachtwacht centraal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl