nieuws

Nieuw stadion Feyenoord jaar later open: eerste wedstrijd in 2024

Het nieuwe stadion van Feyenoord kan in het eerste halfjaar van 2024 open. Dit blijkt uit de aangepaste planning die Stadion Feijenoord en Feyenoord bekendmaakten.
Het stadion zou eerst in 2023 de deuren openen. Volgens projectdirecteur Frank Keizer is er meer tijd nodig voor een goede afstemming van het definitief ontwerp en aanvraag van vergunningen en tijd voor het bouwrijp maken van de locatie.
Keizer: "Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen, maar daar waren te veel risico’s aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen. De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024-2025 kan spelen."
De planning is opgesteld in samenspraak met de gemeente Rotterdam en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling.
Het nieuwe stadion maakt deel uit van een grote gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Er komen scholen, winkels en huizen, kantoren en sportcomplexen. In totaal is het project begroot op 1,5 miljard euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl