nieuws

Liveblog teruglezen: Deel Rotterdam-Zuid kort zonder stroom

Donker bij Zadkine College.
Donker bij Zadkine College. © Hans van den Wollenberg
In een groot deel van Rotterdam-Zuid is dinsdag korte tijd de stroom uitgevallen. Volgens netbeheerder Stedin zaten daardoor 16.651 aansluitingen zonder stroom. RTV Rijnmond maakte dit liveblog over de stroomstoring:
12:03 uur: De stroomstoring is verholpen, meldt netbeheerder Stedin. De oorzaak van de storing is graafschade. De storing heeft ruim een half uur geduurd.
12:00 uur: Een deel van de stroomstoring is inmiddels verholpen. Op het Noordereiland hebben sommige aansluitingen weer elektriciteit.
11:56 uur: Ook veel verkeerslichten zijn uitgevallen op Zuid. Er zijn verkeersregelaars ingezet.
11:49 uur: Op de metrostations Wilhelminaplein en Maashaven is de verlichting uitgevallen, meldt de RET. Ook zijn de poorten voor het in- en uitchecken uitgevallen. De RET komt met nadere informatie wat reizigers moeten doen. Ook in de Kuip van Feyenoord is geen stroom.
11:45 uur: De oorzaak van de stroomstoring zit in een middenspanningsstation aan de Putselaan. De storing is ontstaan om 11:18 uur.
11:40 uur: De brandweer is met veel mensen uitgerukt om mensen te bevrijden die in liften vast zitten. Mensen zagen bij het WPC op de Wilhelminapier zwarte rook. Dat was van het opstarten van de noodgenerator.
11:28 uur: Er komen meldingen van een stroomstoring binnen uit de Verschoorstraat, Putselaan en in de buurt van het World Port Centre. Pathé De Kuip, de Hogeschool Rotterdam en andere instellingen zouden ontruimd zijn.




💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl