'Schutter wilde Humeyra ontvoeren'

Rotterdammer Bekir E., die vastzit voor de moord op de 16-jarige Humeyra, zou eigenlijk het plan hebben gehad haar te ontvoeren. Dat blijkt uit de aanklacht van justitie.

Bekir E.(31) staat dinsdag voor het eerst voor de rechter, samen met een medeverdachte. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Humeyra werd op 18 december van het vorig jaar doodgeschoten in de fietsenstalling van het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam. Kort daarna is Bekir aangehouden. Hij heeft bekend en zegt grote spijt te hebben.

De verdachte had kort ervoor een contactverbod gekregen: hij mocht van de rechter twee jaar lang niet in de buurt van Humeyra komen. Justitie gaat er vanuit dat hij in december het plan had het meisje te ontvoeren.

Sleutel

Bij de verdachte en zijn medeverdachte is onder meer een sleutel aangetroffen, van de woning waar Humeyra naartoe gebracht had moeten worden. Verder was er een plattegrond van het Designcollege en een telefoon met foto's van het slachtoffer.

Medeverdachte Mohammed Al-M.(25) zou de uren voor de moord in een auto bij de school hebben gezeten en aan leerlingen hebben gevraagd wanneer het pauze was. De man staat niet alleen terecht voor medeplichtigheid aan moord, maar ook voor het bedreigen van twee andere personen.

Beide mannen zaten nog in hun proeftijd van een eerdere veroordeling.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Politie Politiek010
Deel dit artikel: