nieuws

Machtswisseling op Kasteel aanstaande

201012feb_RTV_Sparta_kasteelf_close-up.cropresize.tmp.JPG
201012feb_RTV_Sparta_kasteelf_close-up.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De kans is groot dat de samenstelling van de Raad van Commissarissen van Sparta gaat wijzigen. Oud-journalist Cees van Cuilenborg heeft aangegeven te willen stoppen als er een geschikte opvolger voor hem is gevonden.
De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International voelt zich beschadigd na aanvaringen met de opgestapte sponsor Hans van Heelsbergen en het aanstellen van de mislukte trainer Gert Aandewiel. Bovendien wil directeur Peter Bonthuis de RvC graag uitbreiden met twee kapitaalkrachtige leden.
In dat kader wordt de naam van Willem Sloot genoemd. De geslaagde ondernemer verkocht onlangs zijn belang in Ket Marine B.V. en is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Sparta 1888. Daarnaast is de kans reëel dat Erik Achten en Simon de Jong beslissen dat één van hen opstapt om zo ruimte te maken voor een nieuw lid.
De Jong was voorzitter van amateurclub DOTO, dat in het voorbestaan wordt bedreigd door problemen met de Belastingdienst. De Raad van Commissarissen van Sparta bestaat uit dit moment naast Achten, De Jong en Van Cuilenborg ook nog uit Alex Klein en Ard-Jan Kooren.