Invallen bij tientallen café's, winkels en theehuizen voor onderzoek illegaal gokken

Bij een grote landelijke actie van de Kansspelautoriteit rond illegaal gokken zijn donderdag invallen gedaan in tientallen horecagelegenheden in Rotterdam. Het gaat om bijna vijftig theehuizen, cafés, winkels en snackbars. Daar werden tal van gokzuilen in beslag genomen.

In augustus 2018 werden al panden onderzocht van bedrijven die de gokzuilen, ook wel cash centers genoemd, aanbieden en verspreiden onder winkeliers. Er is toen administratie in beslag genomen. De aanbieders van de machines en de exploitant van de illegale goksite zijn toen aangewezen als verdachten van het aanbieden van kansspelen zonder vergunning. Het gaat om vier mensen en tien rechtspersonen.


Donderdagmiddag is beslag gelegd op ruim vijftig gokzuilen en meer dan een miljoen euro op buitenlandse bankrekeningen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bij de gokzuilen kan op een account contant geld worden gestort. Daarna wordt vermoedelijk anoniem gegokt op sportwedstrijden. Justitie vermoedt dat ze gebruikt worden voor het witwassen van geld. Bovendien worden de cash centers vermoedelijk gebruikt om aan de fiscus te ontkomen.

De gemeente onderzoekt of de locaties waar de invallen zijn gedaan, gesloten moeten worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: