nieuws

All Stars-acteur Cees Boot: 'Tegenvallende recensies hadden invloed op kaartverkoop'

De musical All Stars is de komende dagen toe aan de laatste voorstellingen in Rotterdam. De musical werd ontwikkeld door voor het Nieuwe Luxor Theater en was volop te zien in Rotterdam. Ook ging All Stars op tournee. Maar na 120 shows valt nu het doek.
Acteur Cees Boot speelt een van de hoofdrollen in het stuk, dat gebaseerd is op een film uit de jaren negentig en gaat over de jongens van een voetbalteam. "Een zootje kinderen bij elkaar, maar ze zijn eigenlijk te oud om nog jong te zijn. Zelf speel ik de coach. Een man die door ouderdom aan een rolstoel gekluisterd is, maar het oude leven vreselijk mist. Zijn zoon schaamt zich voor hem, het is allemaal niet meer wat het is. Maar er komt een mooie reünie."
De recensies na de première waren niet unaniem goed, en dat had invloed op de kaartverkoop. "Daar ben ik nog steeds gevoelig voor. Dat went nooit. Je legt je ziel en zaligheid ergens in en je bent altijd betrokken bij het maakproces. Als je dan in de krant leest dat iemand het niet waardeert... Dat blijft heel erg vervelend."
"En dat was aan het begin van de tournee", vervolgt Boot. "Dan moet je nog beginnen. Mensen hebben er zoveel tijd en geld aan besteed. En dan komt er een iemand langs die zegt: ik vind het niet goed. Dat heeft effect op de kaartverkoop. Dat is echt zo."
Toch ging All Stars door. "The show must go on. Dan maar reclame via mond-op-mond. Dat is een iets moeilijkere weg, maar het is ons redelijk gelukt."
Nu nadert toch het afscheid. Ik zit al een tijdje in het vak, ik weet wel dat het er aan komt. Maar ik speel met veel twintigers en merk aan ze dat het raar voor ze is. Het is ook heel raar als je een jaar lang lief en leed met elkaar gedeeld hebt en dat opeens ophoudt."